BD-Totaal

Organic Foodservice voor horeca, catering en zorg

Kloosterhotel ZIN

Kloosterhotel ZIN

Kloosterhotel ZIN is een voormalig klooster  in Noord-Brabant aan de rand van Vught. Het hotel heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Glazen façades zorgen voor verbinding met de natuur en diepe zichtlijnen over het landgoed creëren een gevoel van ruimte. Kwaliteit komt voort uit eenvoud en is terug te vinden in de uitstraling van de 8 zalen en 39 hotelkamers.

Om de effectiviteit van een dag te verhogen worden de  gasten gestimuleerd om mee te gaan met het kloosterritme. In het hotel laat men groepen tot inspirerende gesprekken komen en antwoorden vinden op vragen die er toe doen. Gasten kunnen onthaasten, verdiepen, ontdekken en ontwikkelen om individueel sterker te worden voor de groep.

Een gezonde geest voelt zich prettig in een gezond lichaam. Daarom krijgt bij kloosterhotel ZIN ook de inwendige mens volop aandacht. Wanneer de kloosterbel luidt wordt er geheel in traditie door iedereen gezamenlijk gegeten aan de lange tafels in de Refter. Het keukenteam bereidt dagelijks met liefde en passie verrassende en smakelijke biologische maaltijden. Vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu’s en ieder seizoen is er weer plaats voor een nieuw ster ingrediënt. Leveranciers worden zorgvuldig gekozen op basis van hun liefde voor het biologische product en komen waar mogelijk uit de streek. De keuken is 100% biologisch.

Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking, het ZIN-team. Hun werklust en openheid werken aanstekelijk en worden ervaren als een aanvulling op de dag.

In het voormalig tuinmanshuis van ZIN is het Atelier gevestigd. Het Atelier is een vrijplaats voor de kunsten. Elk half jaar woont en werkt er een andere kunstenaar op uitnodiging van ZIN. Zij bieden een andere kijk op de gang van zaken aan de gasten en leveren een prikkelende bijdrage aan trajecten en programma’s van de opdrachtgevers van ZIN.

Kloosterhotel ZIN biedt onder andere ruimte voor een- of meerdaagse conferenties, vergaderingen, trainingsprogramma’s, summercourses en retraites. Kloosterhotel ZIN is een aantoonbaar duurzame en maatschappelijk verantwoorde locatie en in het bezit van de Green Key Goud, het duurzaamheids- keurmerk voor de vergader- en conferentiebranche.

Kloosterhotel ZIN

 

Terug naar Relatie in beeld