BD-Totaal

Organic Foodservice voor horeca, catering en zorg

Salvia

Wonen bij Salvia in Driebergen 

Salvia, een Lievegoed antroposofische zorginstelling, biedt een beschermde, vertrouwde en veilige leefomgeving. Salvia bestaat uit meerdere karakteristieke villa’s en woningen met een besloten terrein in een groene wijk in Driebergen. Er is 24-uurs zorg op maat, met diverse activiteiten voor bewoners.

Salvia biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Soms is dat in combinatie met psychiatrische problematiek of autisme. Ook mensen met een ernstige beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag wordt een prettige woonomgeving geboden. Er is daarnaast een groep speciaal voor mensen die door ziekte of ouderdom een aangepast levenstempo hebben. Alle woongroepen  hebben een eigen sfeer en samenstelling. De zorg en begeleiding is per groep toegespitst op de specifieke problematiek van de bewoners. Elke groep heeft een eigen naam en eigen kenmerken. Iedere bewoner op Salvia heeft zijn of haar eigen persoonlijk begeleider.

Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkelingsvraag centraal. Ieder mens, ook een volwassene met een beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Salvia richt zich speciaal op het versterken van het gezonde. Zij laten zich inspireren door de antroposofie en werkt vanuit de sociaaltherapie. Dat betekent dat er naast het fysieke aandacht is voor de ziel en de geest en de samenhang tussen de mens, de aarde en de geestelijke wereld.

De woningen liggen op een besloten terrein met een harmonieus aangelegde tuin. Er is ook een groepswoning buiten het terrein. Het aantal bewoners verschilt per woning, zo zijn er woningen met 6 bewoners, maar ook woningen met 10 tot 12 bewoners. Alle bewoners hebben een dagbesteding, bijvoorbeeld bij zorgboerderij De Hondspol of Kunstwerkplaats Magenta.

Ontmoeting en het sociale netwerk zijn belangrijk in de begeleiding. In  ontmoetingshuis ‘Onder de Linde’ zijn diverse gezamenlijke activiteiten, waar bewoners vrijwillig aan kunnen deelnemen. Zo is er een eetcafé en elk weekend is er een activiteit. Er is een open atelier, een orkest en een feestcommissie die jaarfeesten organiseert.

De kok van Salvia bereidt dagelijks een gezonde, biologische maaltijd. De keuken ligt in het midden van het terrein. In de weekenden koken de groepen met elkaar onder begeleiding van de begeleiders.

 

Terug naar Relatie in beeld