Biosuesse is het eerste biologische calorievrije alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen in Europa. Tot nu toe waren er nauwelijks goede alternatieven. Over kunstmatige zoetstoffen horen we vaak slecht nieuws. Ze zouden je gezondheid kunnen schaden. En natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia smaken vaak niet zo lekker (beetje bittere, dropachtige nasmaak) of ze zijn extreem zoet, zodat ze niet geschikt zijn om mee te bakken. Maar nu is er Biosuesse voor in de koffie of thee, in de yoghurt, … en om naar hartenlust mee te koken en te bakken:

  •  het smaakt en ziet eruit als suiker
  •  bevat geen calorieën of koolhydraten
  •  bevat geen kunstmatige zoet- of geurstoffen en geen conserveringsmiddelen
  •  verhoogt de bloedsuikerspiegel niet
  •  geen insulinesecretie, ook niet bij diabetici
  •  geschikt voor kinderen
  •  geen gebitsschade

Biosuesse wordt gemaakt van gecertificeerd biologische maïs. De basis van Biosuesse is het suikeralcohol erythritol (geen alcoholische werking!). Erythritol is geheel natuurlijk en zit bijvoorbeeld ook in rijp fruit. De erythritol wordt gewonnen door fermentatie met levende culturen, een natuurlijk proces, vergelijkbaar met het maken van yoghurt. Door dit proces verandert de structuur van de suiker en verliest het zijn calorieën.

Biosuesse kan goed verhit worden. De zoetheid van Biosuesse is ongeveer 80% van die van suiker. Dat betekent dat je 125 gram Biosuesse moet gebruiken als een recept 100 gram suiker voorschrijft. Dit is een belangrijke aanwijzing als je wilt gaan koken of bakken met Biosuesse. Zo zijn er nog een aantal tips voor het gebruiken van Biosuesse bij het bakken. 

Artikelen

539401
Biosuesse 440 gram
Biosuesse
12x440 gr
539405
Biosuesse sticks
Biosuesse
12x25x4 gr