Bobs Kombucha is een ambachtelijke biologische kombucha brouwerij vlakbij Zutphen. Kombucha wordt al eeuwen gedronken. Zo’n 2000 jaar geleden is het drankje ergens in Azië op de theevelden ontstaan. Inmiddels heeft kombucha de hele wereld veroverd. In de VS zijn kombuchabrouwers net zo populair als brouwers van ambachtelijk bier en cider.

Bobs Kombucha wordt gemaakt door biologische thee te zetten, deze te zoeten met rietsuiker en daarna te bedekken met een kombuchazwam. Tijdens het fermentatieproces dat vervolgens plaatsvindt wordt de suiker (door gist) omgezet in alcohol. De bacteriën breken de alcohol af en in dat proces ontstaan diverse soorten zuren die de drank minder zoet maken. Bovendien ontstaat er koolzuur (bubbels). Het fermentatieproces duurt 2 tot 4 weken. Hoe langer je het brouwsel laat fermenteren, hoe meer zuren. Als de kombucha klaar is, kan er ook nog een smaaktwist aan worden gegeven door het te mixen met (biologische) kruiden en fruit. Door de natuurlijke fermentatie en het mixen met kruiden en fruit is kombucha in feite een culinair drankje, net als wijn en bier. De smaak is fris, zoet-zuur. Geen enkel merk kombucha smaakt hetzelfde. Bobs Kombucha wordt niet gepasteuriseerd: Raw &Organic. Hiermee en door middel van gecontroleerde fermentatie creëert Bobs Kombucha zijn eigen unieke natuurlijke smaken. Smaken waardoor je je buiten waant, in het groen, tussen de plantjes en de beestjes. De smaak van frisse lucht.

Omdat Bobs Kombucha niet wordt gepasteuriseerd, moet het gekoeld worden bewaard. In de koeling is het tenminste 12 weken houdbaar. Tijdens het verblijf in de koeling rijpt de kombucha verder op fles. Er ontstaat sedimentatie op de bodem van de fles, soms ook in de vorm van een rondzwevend gistsliertje. Deze kan je gewoon consumeren, niks mis mee, puur natuur. Je kan de sliert natuurlijk ook met een zeefje opvangen.

*Kombucha bevat minder suiker dan cola. Bobs Kombucha bevat 4,5 gr suiker per 100 ml, terwijl cola 11 gr suiker per 100 ml bevat.
*Kombucha bevat nauwelijks alcohol (<0,5%). Voor de warenwet worden frisdranken met minder dan 0,5% alcohol beschouwd als alcoholvrij (maar voor zwangeren en mensen met een alcoholallergie is het goed om te weten dat het wel sporen van alcohol bevat).
*Kombucha bevat naast mineralen, antioxidanten en gunstige bacteriën, ook verschillende B vitamines die tijdens het fermentatieproces worden aangemaakt.

Artikelen

565925
Kombucha Original
Bobs Kombucha
13x275 ml
565926
Kombucha Framboos Limoen
Bobs Kombucha
13x275 ml
565927
Kombucha Gember Appel
Bobs Kombucha
13x275 ml