Meesters van de Halm is een Nederlandse biologische graanpletterij en mueslifabriek. De granen die er verwerkt worden, komen van Nederlandse bodem, tenzij ze niet in Nederland geteeld (kunnen) worden (zoals rijst, gierst, boekweit en amaranth) en mits er voldoende beschikbaar is. Bij de teelt van granen is men immers altijd afhankelijk van Moeder Natuur. In de oogstmaanden juli en augustus komen de biologisch geteelde granen binnen bij De Halm. Dan start het uitgebreide productieproces: voorreinigen, drogen, opslag, pellen van haver en gerst (de overige granen hoeven niet gepeld te worden of worden gepeld ingekocht), schonen (“het kaf van het koren scheiden”), weken en pletten, muesli mengen en tot slot verpakken. Het resultaat is een uitgebreid assortiment lekkere biologische granen, graanvlokken en knapperige muesli’s.
De Halm heeft ook een 100% glutenvrije lijn biologische graanvlokken en muesli’s. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Dit eiwit kan schade aanrichten aan darmen bij mensen die lijden aan coeliakie of dermatitis herpetiformis (ook wel ziekte van Durhing genoemd). Deze mensen kunnen de genoemde granen dus niet eten, maar gelukkig blijft er genoeg te variëren over met de boekweit, quinoa, rijst, gierst, mais, amaranth en havermout die geteeld wordt in de Nederlandse glutenvrije haverketen. De Halm heeft een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. Om helemaal zeker te zijn, wordt elke productiebatch door een extern laboratorium getest. Vervolgens worden de vlokken glutenvrij verpakt bij zusterbedrijf Rosies.