Molkerei Schrozberger is een biologisch-dynamische zuivelcoöperatie met de grootste Demeter fabriek in Duitsland. De coöperatie werd in het jaar 1900 door 74 boeren opgericht en in 1974 startte de coöperatie als een van de eersten met het verwerken van Demeter melk. In de coöperatie werken nu zo’n 100 biodynamische boeren samen. De coöperatie is geheel in handen van deze 100 melkveehouders die daardoor onafhankelijk zijn van de belangen van banken en aandeelhouders en zelf kunnen bepalen hoe "eerlijk" hun melkprijs is en wat ze in de zuivel willen investeren. Bij alles wat zij doen, laten zij zich leiden door het principe dat het goed moet zijn voor het welzijn van hun dieren én voor mens en natuur.

De Schrozberger koeien krijgen alle ruimte en aandacht. Ze lopen in ieder geval van half april tot half oktober buiten in de wei  vol lekkere gewassen als rogge, haver en klavergras. In de herfst en de winter staan ze op stal, maar als ze willen kunnen ze ook dan naar buiten. In tegenstelling tot de meeste biologische koeien, behouden de  biodynamische koeien hun hoorns. Er zijn geen klinische onderzoeken om het te bewijzen, maar door hun ervaring zijn de biodynamische boeren ervan overtuigd dat het behouden van de hoorns beter is voor de gezondheid van de koeien (met name voor de spijsvertering). Bovendien vinden zij het een kwestie van respect voor de koeien om ze hun hoorns niet af te nemen.

Ook in de verwerking van de melk tot zuivelproducten, volgt de coöperatie zijn eigen pad. Alles wordt zo natuurlijk mogelijk geproduceerd om de vitaminen en levenskrachten zoveel mogelijk vast te houden. Pasteurisatie vindt alleen op traditionele wijze plaats. Er worden geen ultra hoge temperaturen (UHT) of andere ‘extended shelf life’-processen (ESL) gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. De melk wordt ook niet gehomogeniseerd wat je als consument ziet aan de crèmelaag die op de slagroom kan liggen. Voor zijn fruityoghurtlijn gebruikt Schrozberger fruit van de Demeter boerderijen in de regio. Als gevolg daarvan is het transport kort en kan het fruit rijp worden geoogst. Schrozberger laat alle zuivelproducten lang verzuren, waardoor deze hun karakteristieke smaak en dikte ontwikkelen.

Artikelen

20358
Yoghurt vol
Schrozberger
6x500 gr
20359
Yoghurt framboos
Schrozberger
6x500 gr
20360
Yoghurt aardbei
Schrozberger
6x500 gr
20364
Yoghurt stracciatella
Schrozberger
6x500 gr
20365
Yoghurt perzik maracuja
Schrozberger
6x500 gr
20366
Yoghurt mango
Schrozberger
6x500 gr
20370
Kefir 1,5%
Schrozberger
6x500 gr
20431
Yoghurt vanille
Schrozberger
6x150 gr
20433
Yoghurt kers vlierbes
Schrozberger
1x150 gr
20436
Yoghurt framboos
Schrozberger
6x150 gr
20438
Yoghurt perzik maracuja
Schrozberger
6x150 gr
20536
Slagroom
Schrozberger
1x250 gr
20537
Creme fraiche (glas)
Schrozberger
1x250 gr
20538
Zure room (glas)
Schrozberger
1x250 gr
203581
Yoghurt vol
Schrozberger
1x500 gr
203591
Yoghurt framboos
Schrozberger
1x500 gr
203601
Yoghurt aardbei
Schrozberger
1x500 gr
203641
Yoghurt stracciatella
Schrozberger
1x500 gr
203651
Yoghurt perzik maracuja
Schrozberger
1x500 gr
203661
Yoghurt mango
Schrozberger
1x500 gr
203701
Kefir 1,5%
Schrozberger
1x500 gr
204311
Yoghurt vanille
Schrozberger
1x150 gr
204361
Yoghurt framboos
Schrozberger
1x150 gr