Elk seizoen in Nederland heeft zijn eigen charme. Zo is nu de tijd van de Nederlandse appel- en perenoogst weer aangebroken en vind je net geoogste biologische appels en peren uit de Betuwe in ons assortiment. vanwege de vruchtbare rivierklei gedijen fruitbomen heel goed in De Betuwe.

De populaire Elstar heeft een rode blos op een geelgroene ondergrond. Het vruchtvlees is roomwit en sappig en de smaak heeft een karakteristiek aroma. De Elstar is een lekkere handappel, maar is ook geschikt om appelmoes of appelsap van te maken. De Elstar kan gebruikt worden in appelgebak, maar houdt veel vocht vast. Dit kan je compenseren  door gedroogde vruchten door je appelvulling te mengen. Bijvoorbeeld op deze manier:  rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers de vrucht uit; knip 100 gr gedroogde pruimen in kleine stukjes en week ze samen met de geraspte sinaasappelschil 30 minuten in het sinaasappelsap; schil 750 gr Elstar appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes; laat de pruimen goed uitlekken en meng ze met een mespunt kardemom door de appelstukjes. Zo geef je je appeltaart een lekkere twist! Wist je trouwens dat het ook heel  handig is om appel toe te voegen als je jam gaat maken? Appels bevatten namelijk veel pectine en die natuurlijke stof zorgt ervoor dat de jam beter kan geleren en dus dikker en steviger wordt.

De Santana is een iets gestreepte tot donkerrode appel op een geelgroene ondergrond. De rijpe vruchten hebben na bewaring een vettige schil en ze smaken friszuur en aromatisch. Het vruchtvlees is vrij hard, knapperig en sappig. De Santana is hypoallergeen: onderzoek heeft uitgewezen dat driekwart van mensen met een appelallergie geen klachten krijgt na het eten van een Santana appel.

Ook de handperen in ons assortiment zijn vers geoogst. De Triumph de Vienne is zoet van smaak, heeft een licht aroma en sappig vruchtvlees. Deze peren smaken bijvoorbeeld  heerlijk in een salade met blauwschimmelkaas. De Conference is van oorsprong een Engelse handpeer, maar wordt ook volop in de Nederlandse boomgaarden gevonden. De schil is tamelijk hard. Het licht oranje vruchtvlees is stevig, sappig en smaakt zoet. Als je de peren van ons ontvangt, zijn ze nog stevig en niet helemaal rijp. Leg ze een paar dagen op een warme plaats om ze te laten rijpen. De peren worden dan snel zacht en eetbaar. Laat ze niet te lang meer liggen als ze eenmaal rijp zijn. Rijpe peren zijn vrij kwetsbaar en worden gauw beurs. Eet ze als ze op hun lekkerst zijn!