Sinds een jaar of zes maakt het Nederlandse bedrijf Abbot Kinney’s lekkere plantaardige vervangers voor dierlijke yoghurt. Voor Abbot Kinney’s is plantaardige voeding de weg naar de toekomst: goed voor mens, dier en milieu. Ze maken hun plantaardige yoghurt op basis van kokos of amandel: Coco Start en Almond Start. De productie van yoghurtvervangers van kokos of amandelen zorgt voor een stuk minder CO2 en methaan dan de productie van yoghurt op basis van koemelk. Wat voedingsstoffen betreft is het grootste verschil met yoghurt van koemelk dat de plantaardige yoghurts van Abbot Kinney’s minder suikers bevatten en meer (plantaardige) vetten waardoor ze door het lichaam gemakkelijk te verteren zijn. Tegelijkertijd bevatten ze minder calcium dan yoghurt van koemelk, maar weer meer magnesium. De Coco en Almond Start zijn dus geen één op één vervangers voor reguliere yoghurt, maar goed als (lactosevrij) alternatief.

De plantaardige yoghurts van Abbot Kinney’s worden gemaakt van de beste biologische ingrediënten zonder onnatuurlijke toevoegingen:

Coco Start Naturel: gemaakt van pure kokosnootmelk. Behalve in 125 ml en 400 ml verpakking ook te verkrijgen in 3 liter emmers .
Coco Start Mango: zoete mango in romige, zachte kokosyoghurt
Coco Start Frambooszoete en lichtzurige frambozen in romige, zachte kokosyoghurt
Coco Greek Style: kokosyoghurt met een romige, dikke structuur in Griekse stijl
Almond Start: pure plantaardige yoghurt op basis van amandelen met  een minimale toevoeging van geconcentreerd appelsap (1.6%) voor een uitgebalanceerde smaak.

De Coco en Almond Start zijn heerlijk bij het ontbijt of als dessert, maar ook een goede basis voor smoothies, overnight oats (havervlokken die een nachtje geweekt hebben in melk of yoghurt) of baksels. Al onze producten van Abbot Kinney''s zie je hier .