Helaas kunnen we voorlopig niet uit eten. Gelukkig bieden veel restaurants de mogelijkheid om maaltijden te bezorgen of te laten afhalen. Lekker en gemakkelijk, maar dan wel graag duurzaam verpakt om het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom hebben wij ons assortiment uitgebreid met trendy menuboxen van suikerriet (730701, 730702), een saladebowl met deksel van FSC kraft karton/PLA (730705, 730706) en een grappige frietzak met sausvakje van FSC kraft karton/PLA (730486). Een compleet overzicht van ons assortiment biologisch afbreekbare disposables vind je hier

Welke materialen worden gebruikt in de duurzame disposables?
CPLA: gemaakt van de cassavewortel;100% composteerbaar; smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig; geschikt voor gebruik tot 85°C.
PLA (maÏszetmeel): gemaakt van planten zoals suikerriet, suikerbiet, mais en cassavewortel; natuurlijk alternatief voor plastic gemaakt van aardolie.
Suikerriet: gemaakt van de stengels van de snelgroeiende suikerrietplant; smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig; geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100°C.
FSC hout: gemaakt van berken- en vurenhout afkomstig uit verantwoord bosbeheer; olie-, vocht- en diepvriesbestendig; geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100°C.
Palmblad: gemaakt van natuurlijk gevallen palmbladeren van de Areca Betelpalm; smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig; geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 200°C.
Bamboe: gemaakt van de bamboeplant, de snelst groeiende plantensoort ter wereld; 100% composteerbaar; smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig; geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 200°C.
Karton: voornamelijk gemaakt van FSC® gecertificeerd papier, voorzien van een PLA coating in plaats van een plastic (PE) coating; olie-, vocht- en vetbestendig.