Chi is specialist in essentiële oliën (ook wel aromatische of etherische oliën genoemd). Essentiële oliën worden op natuurlijke wijze veelal uit geurige planten gewonnen. Door middel van de essentiële olie kan de Chi of levenskracht op mens of dier worden overgedragen. Het gebruiken en toepassen van essentiële oliën heet aromatherapie. Essentiële oliën zijn nuttig voor lichaam en geest en kunnen een gunstige invloed op de gezondheid hebben. De Chi productlijn in ons assortiment is onlangs flink uitgebreid. Goed idee om eens te proberen voor een ´Zen start” van het nieuwe jaar!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen deze plantaardige oliën ook op de huid worden gebruikt of zelfs worden ingenomen als smaakstof. Elke soort olie heeft specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Essentiële oliën kunnen de stemming positief beïnvloeden. Van oliën als lavendel, roos, sinaasappel, bergamot, citroen en sandelhout is aangetoond dat ze kunnen ondersteunen bij onrust, stress en helpen om lekker te slapen. De essentiële oliën van Chi kunnen ook worden ingezet voor luchtzuivering als de luchtkwaliteit in huis, kantoor, praktijk of in zorginstellingen slecht is als gevolg van bijvoorbeeld gebrek aan ventilatie, isolatie, vocht, aanwezigheid van huisdieren, sigarettenrook, chemische stoffen en microben. Je vindt in ons assortiment een handige geursteen (811855) voor het verspreiden van de geur van etherische oliën. De geursteen is gemaakt van keramiek en hout. Afhankelijk van de gewenste geursterkte, druppel je 3 tot 10 druppels etherische olie naar keuze op de geursteen. Het bovenstuk van keramiek is poreus waardoor het makkelijk etherische olie absorbeert en de vluchtige etherische olie in de nabije ruimte verspreid wordt.

In de Chi productlijn neemt de Tea Tree olie een bijzondere plek in. De ontdekkingsreiziger James Cook zag eind 18de eeuw de oorspronkelijke bewoners van Australië theezetten van de bladeren van een boom die hij vervolgens ‘theeboom’ noemde. De Aboriginals kenden de positieve invloed van de bladeren van deze Tea Tree al eeuwen. Pas in de moderne tijd werden de anti-virale, anti-schimmel en anti-bacteriële eigenschappen van Tea Tree wetenschappelijk aangetoond. Daarnaast is Tea Tree olie zeer huidvriendelijk en deze combinatie van eigenschappen maakt dat de olie heel bruikbaar is in de huidverzorging en bij allerlei huis- tuin- en keukenkwaaltjes. Chi heeft een hele serie tea tree producten.

Waar mogelijk gebruikt Chi gecertificeerde biologische grondstoffen. Naast biologische teelt worden sommige etherische oliën verzameld uit het wild (zoals ceder atlas, sandelhout en tijm), altijd met toestemming van de regionale overheden. Naast EKO of ‘Wild’, kan je ook ‘Cultivar’ op de verpakking zien staan. Dit zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van de boeren waar Chi mee samenwerkt, werken kleinschalig en zijn daardoor te klein om zich (tegen hoge kosten) te laten certificeren.