Veel mensen zitten op zondagavond voor de buis en genieten van het programma Heel Holland Bakt. Je krijgt meteen zin om zelf lekker aan het bakken te slaan, zeker in deze lockdown tijd waarin we vertier en plezier vooral binnenshuis moeten zoeken. En bakken geeft plezier: zelf iets maken, de heerlijke geur van het bakken in huis en daarna smullen van het lekkere resultaat. Goede ingrediënten voor de baksels zijn hierbij natuurlijk onmisbaar. Zowel voor de grote als de kleine bakkers hebben we een uitgebreid assortiment biologische bakingrediënten: bakproducten, bindmiddelen, melen en rijsmiddelen. Nieuw in ons assortiment zijn de chocoladedrops puur 72%  (538165), chocoladedrops puur baking 49% (538168) en wit 34% (538167) van Callebaut. Speciaal voor de thuisbakkers gaan we de chocoladedrops binnenkort ook in 500 grams verpakkingen leveren.

Callebaut is een begrip in de wereld van de chocolaterie. Al meer dan 100 jaar produceert Callebaut de Finest Belgian Chocolate in het hart van België. De chocolade van Callebaut in ons assortiment is gemaakt van biologische,100% traceerbare Fairtrade cacaobonen (vooral uit West-Afrika) en biologische rietsuiker (en bio volle melkpoeder in de witte variant).  

De pure chocoladedrops 72% hebben een extra bittere, intense smaak. Deze chocolade is zeer vloeibaar en geschikt voor fijne vormen en lagen, kleine pralines, chocoladetabletten, holle figuren enzovoort.

De pure chocoladedrops baking 49% zijn middelgroot en ideaal om te mixen in deeg voor brood, koffiebroodjes, cakes, muffins en chocolate chip cookies. Ze zorgen voor een zuivere chocoladesmaak en een subtiele knapperige textuur die niet helemaal wegsmelt. Deze bakdruppels bevatten minder cacaoboter waardoor ze bestand zijn tegen oventemperaturen tot 200 °C zonder dat ze verbranden. Het advies is om de druppels op het laatste moment toe te voegen en ze maar kort te roeren zodat het deeg niet kleurt.

De witte chocoladedrops hebben een zachte, romige, licht karamelachtige smaak. Deze chocoladedrops zijn minder vloeibaar en geschikt voor medium lagen, voor het vormen van repen, tabletten en holle figuren. Ze vormen ook een mooie basis voor het maken van ganaches.

Professionele bakkers, patissiers en koks die deze chocoladedrops gebruiken, kunnen het Fairtrade label gebruiken op de verpakking van hun producten of in hun menukaart. Callebaut stelt communicatie tools ter beschikking om aan klanten te vertellen dat je Fairtrade chocolade hebt gebruikt in je producten. Hiervoor is het wel vereist om ook zelf een geldig Fairtrade certificaat te hebben.