Ook al klinkt de naam niet echt Nederlands, toch is Billy’s farm een oer-Hollands familiebedrijf, gevestigd in het Friese Drachten. In de ambachtelijke natuurbakkerij worden allerlei soorten heerlijke biologische vegan koekjes gebakken zonder toevoeging van riet- en bietsuiker. We hebben een groot aantal koekjes van Billy’s farm opgenomen in ons assortiment.

Omdat alle koekjes van Billy’s farm zuiver plantaardig zijn en geen geraffineerde suikers bevatten, zijn ze heel natuurlijk van smaak en vaak ook geschikt voor mensen met allergieën. Kruisbesmetting is uitgesloten omdat er in de bakkerij helemaal geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt. De pure chocolade bijvoorbeeld die in sommige koekjes verwerkt wordt, is gegarandeerd melkvrij. Doordat granen- en fruitstropen worden gebruikt in plaats van de gewone geraffineerde suikers, zijn de koekjes een gezond alternatief voor mensen die gewone suiker niet goed verdragen, bijvoorbeeld vanwege een instabiele bloedsuikerspiegel. Granenstropen bevatten veel langketige suikers wat ervoor zorgt dat de energie geleidelijk in het lichaam wordt vrijgegeven. Alle gebruikte ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

Veel koekjes van Billy’s farm worden gebakken in ongeharde palmolie. Ongeharde palmolie is voedzaam en bevat geen transvetten. De palmolie bevat veel vitamine E, wat de vorming van vrije vetzuren en oxidatie tegengaat. Billy’s farm gebruikt alleen duurzame palmolie, gecertificeerd met het Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) label. De RSPO is een organisatie die ervoor zorgt dat plantages niet uitbreiden ten koste van tropisch regenwoud en gebieden met hoge biodiversiteit.