In Amsterdam-West hebben twee idealistische ondernemers midden in de grootste cacaohaven ter wereld hun eigen duurzame chocoladefabriek gebouwd. De fabriek draait helemaal op zelf opgewekte zonne-energie. In de fabriek vindt het gehele proces van chocolade maken plaats, van boon tot reep. Er wordt alleen met biologische ‘single origin bonen’ gewerkt, bonen die direct bij boeren ingekocht worden. De boeren krijgen een goede prijs voor hun cacaobonen. In ons assortiment vind je nu de ‘Gorilla’ repen en ‘Chocozeiltjes’.

De Gorilla repen zijn gemaakt van Forastero cacao uit het Virunga National park in Congo waar de laatste berggorilla’s van de wereld leven. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is biologische cacao aangeplant aan de rand van het park. Deze cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze het leefgebied van de gorilla’s niet bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je dus de berggorilla’s en bied je de mensen daar een betere toekomst. Er zijn 3 smaken:

Melk met 37% cacao: rijke smaak van karamel en honing.
Puur met 68% cacao: smaak van donkere cacao, zwarte bessen en een hint van limoen.
Extra Puur met 92% cacao en arenga bossuiker: door de toevoegde arenga bossuiker (suiker van de suikerpalm) is de smaak toegankelijk, zacht en niet bitter met een hint van geel fruit. De arenga suiker komt van het project van Stichting Masarang. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door o.a. nieuw bos aan te planten en daar de arenga bossuiker uit te oogsten.

De repen van 85 gram zijn verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

De Chocozeiltjes worden gemaakt van biologische cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek die met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind uit de Caraïben worden gehaald en tot aan de kade van Amsterdam gebracht worden. Ook hiervan 3 smaken:

Chocozeiltjes Wit-Vanille met nibs: aromatische witte chocolade waar een vleugje zeezout en natuurlijke vanille aan toegevoegd is; ook de nibs zijn gemaakt van biologische cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek.
Chocozeiltjes Melk Koffie: dunne plakjes koffie-chocolade bestrooid met krachtige cacaonibs; in de chocolade zijn Arabica koffiebonen vermalen afkomstig van een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia.
Chocozeiltjes Puur 70%  Zeezout: pure chocoladeplakjes met een vleugje zeezout.

De 100 grams verpakkingen van de Chocozeiltjes zijn volledig composteerbaar en hersluitbaar waardoor de versheid gegarandeerd wordt.

Tip: als je met eigen ogen wilt zien hoe de chocolade in de Amsterdamse fabriek gemaakt wordt, kan je er een Chocolatemakers tour boeken (op voorwaarde dat de beperkende Covid maatregelen zijn opgeheven).