Het is lente! Dit weekend gaat de zomertijd in, de dagen lengen, de temperaturen gaan langzaam omhoog…….het is tijd om tuin of balkon op orde te gaan brengen. En dan natuurlijk het liefst op biologische wijze! Superhandig dus dat je bij ons de biologisch gecertificeerde tuinaarde compost en potgrond van Bio-Kultura kan bestellen. Met de potgrond geef je je planten op balkon of terras de perfecte leefomgeving en met de tuinaarde hoog je de borders in je (moes)tuin op om een gezonde basis te leggen voor de planten die je erin wilt laten groeien. Je hoeft niet naar het tuincentrum, maar bestelt de tuinaarde en potgrond gewoon mee met de rest van je bestelling bij BD-Totaal!

De biologische tuinaarde van Bio-Kultura is een aarde op basis van twee hoogwaardige soorten compost: boomschorscompost en mestcompost. Doordat er biologische mest aan de tuinaarde is toegevoegd, is deze rijk aan voeding en sporenelementen. De verschillende soorten compost stimuleren het bodemleven in je tuin en zorgen voor een betere waterhuishouding. De aarde is vrij van kunstmest, ziektekiemen, onkruidzaden en restanten van bestrijdingsmiddelen. Alle ingrediënten zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde bedrijven.

De biologische tuinaarde is geschikt voor:
- voor het ophogen of (bij)vullen van je tuin, border of bak
- als je op kleigrond (moes)tuiniert
- voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten

De tuinaarde is het hele jaar te gebruiken en blijft langere tijd goed zonder voedingsstoffen te verliezen. De tuinaarde bevat voldoende voedingsstoffen waardoor extra voeding niet nodig is, ook niet voor de moestuin.

De biologische potgrond van Bio-Kultura bestaat uit mestcompost van biologisch gecertificeerde afkomst, boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost), kokosvezel, plantaardige voedingskorrel (zeewier), vulkanisch gesteentemeel (spoorelementen en mineralen) en veenmos.

De biologische potgrond is geschikt:
- als je gaat voorzaaien
- als je aan de slag gaat met pot- en kamerplanten