Ken je de diepvries biologische lupine tempeh van BUMI, de vleesvervanger gemaakt van gefermenteerde lupinebonen uit Frankrijk? De lupinebonen voor deze tempeh maken heel wat minder ‘milieukilometers’ dan de sojabonen waarvan tempeh traditioneel wordt gemaakt. Lupinebonen bevatten bovendien meer vezels en zijn minder vet dan sojabonen. De naturel tempeh blokjes met een nootachtige, lichtzoete smaak zijn gemakkelijk te bereiden door ze, al dan niet gemarineerd, te bakken in pan of oven, te stoven of frituren. Als je het jezelf eens lekker makkelijk wilt maken, kan je nu ook kiezen voor een aantal nieuwe ready-to-eat producten van BUMI: Lupine Tempeh Mexicaans gekruid en Lupine Tempeh Indiaas gekruidOf met seitan: Pulled Seitan Asian Style en Pulled Seitan Gyros StyleSnel, lekker en gezond!

Ready-to-eat tempeh van Franse lupinebonen

Lupine Tempeh Mexicaans gekruid: de tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte Mexicaanse marinade. Voeg de gemarineerde tempeh toe aan je taco of gebruik het als vervanger van gehakt in je recept. 3-5 minuten te verhitten in de pan of oven is voldoende.

Lupine Tempeh Indiaas gekruid: de tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakte Indiase marinade. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een kruidige curry met rijst of naanbrood. 3-5 minuten te verhitten in de pan of oven is voldoende.

Ready-to-eat pulled seitan

Seitan is net als tempeh ook een heel goede vleesvervanger. Het wordt gemaakt van tarwegluten, heeft een malse ‘vleesachtige structuur’ en is heel eiwitrijk. 1000 jaar geleden werd het al gegeten door Chinese Boeddhisten. BUMI heeft de traditionele receptuur nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een ‘pulled’ structuur waardoor het een hele lekkere bite heeft.

Pulled Seitan Asian Style: gemarineerd in een smaakvolle Aziatische marinade. Te gebruiken in vrijwel elk Aziatisch gerecht: in bowls, in een saté of zelfs aan een spiesje op de BBQ. Zowel warm als koud te eten.

Pulled Seitan Gyros Style: gemarineerd in een smaakvolle Griekse marinade. Lekker in een pita, Griekse salade of vegan-shoarma. Zowel warm als koud te eten.