Het is bijna Pinksteren! Volgens het weerbericht worden het nog niet heel zonnige Pinksterdagen, maar binnenkort zal de zon toch heus vaker en krachtiger gaan schijnen. Dan wordt het ook weer belangrijk om onze huid goed te beschermen tegen UV straling. Nieuw in ons assortiment is de zonnebrandcrème van het Duitse familiebedrijf Speick. Speick zonnebrandcrème is een minerale vegan zonnebescherming (BDIH gecertificeerd), die geen witte waas op de huid achterlaat zoals vaak wel het geval is bij andere natuurlijke zonbeschermingsproducten. 

Speick zonnebrandcrème heeft een hoge beschermingsfactor dankzij zinkoxide (geen nanodeeltjes) en is daardoor ook geschikt voor kinderen en voor bescherming op grote hoogte. Het trekt snel in, plakt niet, is parfumvrij en waterproof. 

Per jaar komt er wereldwijd zo’n 14.000 liter zonnebrandcrème in de zee terecht. Dit heeft desastreuze gevolgen voor koraalriffen. Heel belangrijk dus dat de zonnebrandcrème van Speick geheel biologisch afbreekbaar is. Niet alleen goed voor je eigen huid, maar ook voor het milieu!

De zonnebrandcrème van Speick beschermt niet alleen tegen schadelijke UVA en UVB straling, maar het verzorgt je huid ook. De zonnebrandlotion bevat hydraterende suikerbietextract, kalmerende rietextract en granaatappelextract. Bovendien voedt het je huid met rijstkiemolie, zwarte netel en kakadu pruim. De Speick zonnebrandcrème is verkrijgbaar met verschillende beschermingsfactoren:

  • factor 20 (613451, 150 ml)
  • factor 30 (613452, 50 ml)
  • factor 30 mini (613453, 60 ml)
  • factor 50+ mini (613454, 60 ml)

Door een combinatie van verzorgende kruiden en Aloë Vera gel zorgt de Speick After Sun (613455) na het zonnen voor herstel van de vochtbalans.

De tubes waarin de crèmes en After Sun verpakt zijn, bestaan voor 88% uit suikerriet.