Er zijn nieuwe koffievarianten van het merk LandGoed, hét merk voor kwalitatief hoogstaande biologische producten met een gunstige prijs: Melange Espresso Dark en Melange Espresso Medium. Beide varianten bestaan voor 100% uit Arabica bonen en beide zijn verkrijgbaar in een 500 grams- en een kilogramsverpakking, zowel per stuk als bulk. De donkergebrande variant (dark roast) smaakt krachtig met houtachtige, zacht bloemige, fruitige, karamel tonen. De milde variant (city roast) heeft een milde smaak met tonen van kaneel, cederhout, sappige zuurheid, wijn en citrus.

De nieuwe LandGoed koffie heeft naast het biologisch keurmerk ook het Rainforest Alliance keurmerk.

De LandGoed koffiebonen zijn afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages in Indonesië, Congo, Peru, Honduras, Ethiopië en Colombia. Deze gecertificeerde plantages helpen de natuur te beschermen en dragen bij aan goede leef- en werkomstandigheden voor de lokale boeren. Medio 2021 wordt het programma van de bestaande Rainforest Alliance aangescherpt. Een paar belangrijke innovaties van het certificeringsprogramma zijn:

Mensenrechten: een nieuwe ‘Assess-and-Address’ handelswijze voor het aanpakken van mensenrechtenkwesties zoals kinderarbeid, dwangarbeid, discriminatie, geweld en intimidatie op de werkplek. In plaats van een verbod op te leggen waardoor het probleem vaak ondergronds gedreven wordt, richt de nieuwe aanpak zich op het in kaart brengen van risico’s en het betrekken van lokale gemeenschappen om samen te werken.

Gedeelde verantwoordelijkheid: bedrijven zullen producenten moeten belonen voor het voldoen aan de standaarden voor duurzame landbouw door verplicht een zogenaamde ‘sustainability differential’ te betalen. Dit is een extra contante betaling boven op de marktprijs voor de verkoop van gecertificeerde gewassen. Bedrijven zullen ook investeringen moeten doen om producenten te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen.