De range bakoliën van LandGoed is recent uitgebreid met koolzaadolie, zowel in literflessen als in tankjes van 5 liter. Koolzaadolie (ook wel raapzaadolie genoemd) is een gezonde plantaardige olie met veel goede cholesterolbestrijders als onverzadigde vetzuren, vitamine E en Omega 3. Koolzaadolie heeft een hoog rookpunt, waardoor het tot wel 240 ᵒC verhit kan worden. Koolzaadolie is bovendien smaakneutraal en goedkoper dan bijvoorbeeld olijfolie. Dit alles maakt koolzaadolie een echte favoriet om mee te bakken, braden, wokken en frituren! Eerst een keer uitproberen? Vanaf woensdag is de één stuks literfles LandGoed Koolzaadolie in de aanbieding.

Volgens het Voedingscentrum is 17% van de gebruikte olie in Nederland, koolzaadolie en daarmee komt deze olie direct na palmolie die het meest gebruikt wordt. Heel belangrijk is dat je voor een goede kwaliteit koolzaadolie kiest. Met name uit Amerika en Canada afkomstige (gangbare) koolzaadolie is bijna altijd genetisch gemodificeerd en zodanig bewerkt dat alle gezonde eigenschappen verloren gaan en de olie bij verhitting zelfs schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Uiteraard is de koolzaadolie van LandGoed van eersteklas kwaliteit: biologisch gecertificeerde en dus nooit genetisch gemanipuleerd!

Een andere mooie toevoeging aan het assortiment bakoliën van LandGoed is de Frituurolie High Oleic in literflessen voor de kleinere gebruiker. Voor de High Oleic zonnebloemolie zijn zonnebloempitten gebruikt die van nature meer oliezuur bevatten hetgeen de olie stabieler maakt. De olie is neutraal van smaak en speciaal geschikt voor bakken, braden, fonduen en frituren. Bovendien is er naast de koudgeperste zonnebloemolie van LandGoed nu ook Zonnebloemolie met bakkwaliteit in literflessen. Keuze genoeg dus!