De Pastafabriek, Al Dente is een Italiaans familiebedrijf in Amsterdam waar verse gevulde en ongevulde biologische pasta, gnocchi en lasagne worden gemaakt. De naam ‘fabriek’ klopt eigenlijk niet, want de bereiding vindt dagelijks met veel toewijding op ambachtelijke wijze plaats. Er wordt gewerkt met originele familierecepten. De bakjes pasta zijn geschikt voor twee personen en zijn in een mum van tijd bereid!

Je kookt de pasta gaar in ruim gezouten kokend water (1 à 1,5 minuten voor de ongevulde pasta en 4 minuten voor de gevulde pasta). De gnocchi die gemaakt is van verse biologische aardappelen kan je, naast koken, ook in 3 minuten goudbruin bakken in een pan met wat boter en/of olie.

De pasta kan je ook prima invriezen. Bij gebruik hoef je de bevroren pasta niet eerst te ontdooien, maar kan je deze direct in het kokende water doen.

Dit zijn de nieuwe soorten verse pasta: spaghetti, lasagnebladen, tagliatella, gnocchi, gnocchi spinazie, ravioli gevuld met spinazie, ricotta & parmezaanse kaas en ravioli met venkel, citroen & basilicum. Buon Appetito!