BD-Totaal focust op Lokaal! Dat wil zeggen dat we onze producten het liefst zo dicht mogelijk bij huis inkopen om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Gezien onze vestigingsplaats Houten is dit Midden-Nederland. Helemaal leuk vinden we het trouwens om onze producten echt ‘om de hoek’ in te kopen, dus in Utrecht, onze bakermat. We zijn daarom voortdurend op zoek naar leveranciers vlak in de buurt en gelukkig vinden we er daar steeds meer van. In onze webshop wordt binnenkort zichtbaar welke producten uit Midden-Nederland en welke uit Utrecht komen. De komende weken zetten we steeds een andere leverancier ‘om de hoek’ in de schijnwerpers in onze nieuwsbrief. Deze week is de beurt aan Fruitbedrijf William Pouw uit Schalkwijk.

William Pouw heeft een biologisch fruitbedrijf van 18 hectare op de kleigronden van Schalkwijk. slechts 9 km bij BD-Totaal vandaan. Hij is geboren en getogen in een kersenboomgaard in Wijk bij Duurstede en al van jongs af aan oefende de fruitteelt een magische aantrekkingskracht op hem uit. Hij is een echte pionier in de biologische sector, al actief bezig met biologische fruitteelt voordat controleorganisatie Skal haar intrede deed. Hij streeft ernaar om op een slimme manier de bodemvruchtbaarheid te bevorderen door schimmels en bacteriën te verleiden voor hem aan het werk te gaan. Dit doet hij door de bodem goed te voeden. Naast vele appel- en perenbomen staan er op zijn bedrijf ook een aantal pruimenbomen.

Vanaf augustus kan je de eerste oogst appels in ons assortiment verwachten. Om alvast een voorproefje op de smaak van de appels en peren van William Pouw te nemen, kan je nu al wel 750 ml flessen Utregs appel en appel-perensap bij ons bestellen. Puur biologisch sap van de appels en peren van Pouw, waar verder helemaal niets aan is toegevoegd. Komende week is het Utregs appelsap in de aanbieding, dus tijdelijk extra voordelig!