Er is een nieuwe smaak toegevoegd aan de siropen van het merk LandGoed: granaatappelsiroop. Granaatappelsiroop van LandGoed bevat maar liefst 35% granaatappelextract. Aanlengen met water en je hebt in een handomdraai een heerlijk verfrissende dorstlesser. En natuurlijk smaakt de granaatappelsiroop ook heerlijk in yoghurt, pudding en ijs.

Zowel in de Bijbel, in de Griekse mythologie als in het Oude Egypte vind je de granaatappel terug als symbool voor vruchtbaarheid, schoonheid en levenskracht. De vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-West Azië maar wordt tegenwoordig vooral geteeld in het Middellandse Zeegebied.

De granaatappel is een bijzondere vrucht: lekker, mooi om te zien en met grote gezondheidsvoordelen. Granaatappelpitjes bevatten polyfenolen, chemische verbindingen met antioxidantwerking. Antioxidanten zijn goed voor je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes. De granaatappel is overigens geen appelsoort. Gezien de grootte van de vrucht zou je dat niet zeggen, maar het is een bes.

Vanwege zijn antioxiderende en regenererende eigenschappen wordt de granaatappel ook vaak gebruikt in verzorgingsproducten voor de rijpere huid. Granaatpitolie stimuleert celvernieuwing en bevordert zo het natuurlijke herstel van de huid.