In het voorjaar is het heerlijk om weer veel verse bladgroente te eten, bijvoorbeeld die van Bijzonderland! Bijzonderland is een gecertificeerd biologisch landbouwbedrijf in het lintdorp Kolderveen in het zuidwesten van Drenthe. Op de vruchtbare gronden waar vroeger turf werd gestoken, worden door Bijzonderland nu al ruim dertig jaar biologische groenten verbouwd en vee gehouden. Die jarenlange ervaring proef je terug in de producten. Bladgroenten zijn de specialiteit van Bijzonderland.

Ter inspiratie delen we deze week een recept voor een warme salade met verrassende lentesmaken (o.a. de verse bladspinazie van Bijzonderland!)en gemaakt van de mooiste biologische producten:

Warme quinoasalade met geroosterde bospeen (hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen, geschrapt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g quinoa 
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • pitjes van een halve granaatappel
  • fijngehakte oranje schil van 1 sinaasappel
  • 150 g feta (of als je liever vegan wilt: 100 g gemengde noten)

Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospeen met 1 eetlepel olie, spreid deze uit op een bakplaat en rooster ze in de oven in 30-40 minuten gaar.

Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Breng in een pan met 500 ml water en wat zout aan de kook en kook 12-15 minuten op laag vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3-5 minuten. Roer van het vuur af de spinazie erdoor. 

Meng de quinoa door de spinazie. Voeg de sinaasappelschil en naar smaak zout en peper toe. Verdeel de quinoasalade over 4 borden, garneer met de granaatappelpitjes en geroosterde wortelen en verkruimel de feta (of noten) over het gerecht. Eet smakelijk!