Verse munt ruikt heerlijk, is lekker en gezond. Wat een feest dus dat we nu weer verse demeter Marokkaanse Munt van de biologisch-dynamische zorgboerderij Noorderhoeve in Schoorl kunnen leveren. Zo van het land, beter kan niet!

Munt is lekker in vers drinkwater. Vul een kan met water, doe er enkele verse muntblaadjes en citroen of limoen bij en je hebt een verfrissende drank waar je zoveel van kan drinken als je wilt want dik word je er niet van. En natuurlijk is een kopje verse muntthee, al dan niet met honing, ook heerlijk!  Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met munt. Munt is bijvoorbeeld ook een lekker fris kruid in een pastamaaltijd of door de soep (wordt in de Thaise keuken veel gedaan). Het is dan beter om munt niet mee te bakken of koken maar het vers op je bord te snijden en te mengen met je eten als je het op je bord schept. Ook bij desserts smaakt munt heerlijk en is bovendien decoratief.

Behalve lekker is munt ook heel gezond:
-munt is verkwikkend
-munt werkt kalmerend (ook de geur is rustgevend)
-munt bevordert de spijsvertering
-misselijkheid gaat over zodra je munt ruikt (handig bij reisziekte)
-munt heeft een heilzame werking bij hoofdpijn (als je munt over je voorhoofd en neus wrijft zal je merken dat de hoofdpijn minder wordt)
-munt heeft een antibacteriële werking die ervoor zorgt dat je mond schoner wordt en je adem weer fris (handig na een maaltijd met veel knoflook bijvoorbeeld)

De munt is nu net geoogst op De Noorderhoeve, dus geniet ervan!