Steeds meer mensen kiezen voor geen of minder vlees op het menu. Maar hoe zorg je er dan voor dat je toch voldoende eiwitten binnenkrijgt? Gelukkig is er tegenwoordig een ruim aanbod verrassende plantaardige eiwitrijke alternatieven beschikbaar. We zetten wat tips voor je op een rij.

1.Peulvruchtenpasta
Peulvruchtenpasta's zijn van nature glutenvrij en rijk aan vezels en eiwit. Neem bijvoorbeeld de Rode Linzen Fusilli.  Deze vrolijk gekleurde pasta is een perfecte basis voor de lunch of diner en bovendien aantrekkelijk voor kinderen. De Rode Linzen Fusilli bevat wel 26,2 gram eiwitten per 100 gram!

2.Wakame zeewier
Zeewier, zoals wakame, koop je gedroogd of vers. Je vindt beide vormen in ons assortiment. Je kan er van alles van maken zoals bijvoorbeeld huisgemaakte wakame chips, een sappige burger of een lekkere  zeewiersalade. Verse wakame bevat 14,4 gram eiwit per 100 gram. Geen tijd om zelf te maken? Zeewierburgers en-ballen en zeewiersnacks vind je ook kant-en-klaar in ons assortiment.

3.Zijden tofu
Tofu is gemaakt van de sojaboon. Zijden tofu lijkt qua textuur wel wat op die van panna cotta. In zijden tofu zit meer water (en dus minder calorieën en voedingsstoffen) dan in gewone tofu en heeft over het algemeen niet dat typische sojabonensmaakje waar sommige mensen een hekel aan hebben. Zijden tofu kan je zowel in hartige als in zoete gerechten gebruiken (bijvoorbeeld in ‘scrambled eggs’, pudding en taarten, enz). Op het internet kan je een heleboel lekkere recepten vinden. Zijden tofu bevat 5,2 gram eiwit per 100 gram.

4.Quinoameel
Bak je favoriete pannenkoeken, (bananen)broden, taarten, cakes of koekjes eens niet met tarwemeel, maar bijvoorbeeld met Quinoameel. Quinoameel bevat 14,2 gram eiwitten per 100 gram meel.

5.Hennepzaad
Hennepzaad tot slot, mag niet ontbreken in dit lijstje, want je kan er namelijk alle kanten mee op en hennepzaad bevat maar liefst 32 gram eiwit per 100 gram! Gebruik het eens als topping in je pap, in een smoothie of in de yoghurt, als topping op een salade, in een omelet….Er zijn talloze mogelijkheden!