In deze tijd van het jaar kunnen we weer volop genieten van allerlei soorten vers geoogste druiven. De meeste druiven in ons assortiment zijn afkomstig van Salamita, een boerencoöperatie op het eiland Sicilië, die in 1972 werd opgericht door de gebroeders Salamita. Er zijn tegenwoordig ruim 110 biodynamische en biologische boeren aangesloten bij de coöperatie. De smaak van de Salamita druiven wordt tot ver buiten het eiland bejubeld. De combinatie van langdurige rijping onder de Siciliaanse zon en de toegewijde werkwijze  van de bio(dynamische) boeren die het beste uit de vruchtbare mineraalrijke vulkanische grond rond de Etna weten te halen, levert druiven van de hoogste kwaliteit op.

Je vindt de Salamita druiven onder artikelnummers 14334, 17346 (bio, blauw, met pit) en 14332 (demeter, wit, met pit) in ons assortiment. Onder artikelnummers 17345 en 14333 vind je de biologische witte Sugraone druiven zonder pit, ook afkomstig uit Italië.

Druiven zijn een heerlijk gezond tussendoortje. Ze bevatten nauwelijks vitamine C, maar leveren wel de meeste voedingsvezels van alle populaire fruitsoorten in Nederland. Druiven bevatten bovendien veel kalium dat o.a. een gunstig effect  heeft op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogende effect van natrium tegenwerkt. Behalve als tussendoortje zijn druiven natuurlijk ook heerlijk om jam en sap van te maken, te verwerken in gebak en desserts of door een (maaltijd)salade.  En heb je al eens Ajo Blanco of  Witte Gazpacho, een koude soep van amandelen en knoflook  gegarneerd met groene druiven, gemaakt? Mogelijkheden te over, dus geniet ervan!