Midden in het Brabantse Budel staat de brouwerij van de familie Arts. Sinds 1870 wordt hier volgens eeuwenoude traditie bier gebrouwen. Volgend jaar wordt dus het 150-jarig jubileum gevierd! Gerardus Arts  was de oprichter van de brouwerij. Hij noemde de brouwerij ‘De Hoop’, ‘in de hoop dat alles goed zal gaan’. Inmiddels wordt de brouwerij met veel liefde voor het brouwersvak geleid door de vierde generatie van de familie Arts. Budels is een onafhankelijke brouwerij waar alle bieren klimaatneutraal worden gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. Naast gangbare bieren, brouwt Budels een flink aantal biologische bieren. Budels is zowel Skal als EKO gecertificeerd.

We hadden al een vijftal bieren van Budels in ons assortiment en hebben dit nu uitgebreid met nog 3 van hun biologische bieren, waaronder het nieuwe White Gose en Hopped:

White Gose  (562623): biologische tarwebier dat dankzij haar speciale vergisting, lichtzuur van smaak is en accenten van citrus en koriander heeft. Een heerlijk verfrissend bier, mooi licht van kleur met een alcoholpercentage van 4,5%.
Hopped (562624): biologisch alcoholvrij bier, droog gehopt met Amerikaanse Amarillo hop met als resultaat een Pale Ale met een subtiel hoppig karakter en een fris citrus accent.
Honingbier (562625): biologisch bier van lage gisting met echte bloemenhoning voor een licht zoet honingaccent. Lekker zacht en fris van smaak met een alcoholpercentage van 4,5%.

Voor horecagelegenheden is het leuk om te weten dat Budels op verzoek aantrekkelijke gepersonaliseerde bierkaarten en tafelkaartjes aanlevert.