Er gaat (bijna) niets boven de geur van deze huisgemaakte appel-kokosmuffins. Lekker als tussendoortje, dessert, voor bij de koffie of zelfs als ontbijt. Warm uit de oven zijn ze natuurlijk het állerlekkerst. Smullen maar!

Bio boodschappenlijstje

Dessert, tussendoortje, 12 stuks, bereidingstijd 15 min. + 20 min. oventijd, vegan

  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 200 ml kokosmelk, op kamertemperatuur
  • 4 el ahornsiroop
  • 75 gr gesmolten kokosolie
  • 1 tl citroensap
  • 175 gr bloem
  • 2 tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • 35 gr rietsuiker
  • 75 gr amandelmeel
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 75 gr geraspte kokos

Kookgerei

  • staafmixer
  • zeef
  • muffinvorm voor 12 stuks met 12 papieren cakevormpjes óf 12 siliconen cakevormpjes

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: Meng in een kom het lijnzaad met 2½ eetlepels water en laat dit enkele minuten staan zodat het een soort gel vormt. Voeg dan de kokosmelk, ahornsiroop, gesmolten kokosolie en het citroensap toe en klop het geheel met de staafmixer glad.

Stap 3: Zeef de bloem met de baksoda, kaneel, rietsuiker en wat zout boven een ruime kom en roer hier het amandelmeel, de appel en 60 gr van de geraspte kokos door.

Stap 4: Maak in midden van het beslag een kuiltje en schenk hier het kokosmelkmengsel in. Roer het beslag vervolgens met een vork tot alles goed gemixt is.

Stap 5: Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bestrooi met de rest van de kokos. Bak de muffins in ca. 20 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Tip: Je kan controleren of de muffins gaar zijn door een satéstokje in het midden van de muffin te prikken. Komt hij er weer droog uit? Dan zijn ze klaar en kun je je tanden erin zetten


Artikelen

923551
Lijnzaad gebroken
D.N.B.
1x500 gr
92674
Ahornsiroop kl.A
Terrasana
1x250 ml
92464
Kokosolie geurloos emmer
Yakso
1x1 ltr
923728
Amandelmeel
D.N.B.
1x100 gr
923768
Kokos gemalen fijn
D.N.B.
1x150 gr