De tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en de kruiden geven dit gerecht een oosters tintje.

Bio boodschappenlijstje:

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 30+ minuten.

  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • ½ flespompoen
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta, pot) zonder zout
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding:

Stap 1: Warm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Was de linzen. 

Stap 3: Pel de ui en snijd hem in 4 parten.

Stap 4: Kook de linzen in water met de parten ui en het laurierblad in ca. 40 minuten gaar.

Stap 5: Was de halve pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaden.

Stap 6: Verkruimel het gedroogde pepertje boven de olie. Wrijf de parten pompoen hiermee in.

Stap 7: Leg de parten naast elkaar op een bakplaat en laat ze in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.

Stap 8: Maak de tahinsaus door de tahin te mengen met de uitgeperste knoflook, het citroensap en ca. 3 eetlepels water.

Stap 9: Neem de parten ui uit de linzen.

Stap 10: Snijd de paprika’s in repen en meng ze met de parten ui.

Stap 11: Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.

Stap 12: Leg de parten pompoen erop en geef de tahinsaus en de paprika met ui erbij.

    Eet smakelijk!

    Recept van het Voedingscentrum

    Artikelen

    17218
    Pompoen butternut (fles)
    Per stuk
    1x1 st
    924333
    Linzen groen dupuis
    D.N.B.
    1x500 gr
    925694
    Tahin zonder zout
    Horizon
    1x650 gr
    924808
    Citroensap knijpfles
    Bio-idea
    1x200 ml