Koudere dagen vragen om verwarmende gerechten! Zoals deze oer-Hollandse pot: stamppot boerenkool met worst. Je kan dit recept makkelijk vegetarisch maken door te kiezen voor vegetarische worst.

Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 25 min.

  • 600 g aardappels, geschild en in vieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 250 g boerenkool, fijngesneden
  • Scheut sojaroom
  • 1 blaadje salie
  • Sap van een ¼ citroen
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 à 4 (afhankelijk van de grootte) worstjes
  • Zout en peper

Bereiding

Stap 1Kook de aardappels in water met zout gaar.

Stap 2Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit hierin ui en knoflook 2 minuten.

Stap 3Voeg de reepjes zongedroogde tomaat samen met het paprikapoeder, de rozemarijn en de boerenkool aan het ui/knoflookmengsel toe en roerbak enkele minuten.

Stap 4Voeg een flinke scheut sojaroom, het blaadje salie en het citroensap toe. Zet het vuur laag, leg de deksel half op de pan en laat de boerenkool in 10-15 minuten gaar smoren.

Stap 5: Snijd de worstjes in stukjes. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes worst rondom goudbruin en krokant.

Stap 6Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje sojaroom en naar smaak mosterd tot een gladde puree.

Stap 7Roer het boerenkoolmengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met zeezout en peper. Serveer met de gebakken worstjes.


Artikelen

17004
Aardappel (vast) verpakt
Nieuwe Keuken
1x2 kg
542069
Zongedroogde tomaten
Bioverde
1x130 gr
93231
Soja Cuisine (kookroom soja)
Provamel
1x250 ml
40675
Droge worst Knoflook mild
St. Hendrick
1x110 gr
271381
Boerenkool DV 450 gr
Natural Cool
1x450 gr
934569
Rozemarijn
Blauwe Huis
1x20 gr