Het probleem van de bokjes doet zich op een zelfde wijze voor bij haantjes. De laatste decennia worden kippenrassen gefokt die óf heel goed eieren leggen óf die snel veel vlees hebben. De ‘broederhaantjes’ van de legkippen vallen hierdoor buiten de boot en worden meteen als eendagskuiken gedood. Dit is de Demeter kippenboeren al jaren een doorn in het oog en daarom hebben ze besloten om de broederhaantjes te behouden en een volwaardig leven te geven op de boerderij. Pas op volwassen leeftijd worden ze geslacht en verwerkt tot gezonde vleesproducten. Over twee weken vind je de volgende producten van hanenvlees in ons assortiment: Demeter haanburgers, haansaucijsjes en haangehakt. Dit hanenvlees is wel iets duurder dan gewoon biologisch kippenvlees, omdat het Demeter gecertificeerd vlees is en de hanen dus gevoed zijn met duurdere Demeter granen én omdat de broertjes van de legkippen nu eenmaal niet zo snel groeien als de normale vleeskippen en dus ook langer gevoed moeten worden.